top of page

Voor u gevonden . . . .

Internet site voor de determinatie van veren

Wij hebben voor u weer een interessante site ontdekt. Misschien vindt u, net als wij, wel eens ruiveren of de geplukte veren van vogels en vraagt u zich af van welke soort die zijn. Met de site "Featherbase" kunt u voorbeelden van het complete verenpak van een vogel zien. Als u de lengte van de veer weet kunt u die op het scherm nameten. Het is een zeer uitgebreide verzameling veren.

groenling_veren.jpg

Veren van een groenling

Internet site met video's over vogelsoorten

Wij hebben voor u weer een interessante site ontdekt. Het is een site van de BTO, de Engelse vogelbescherming. Daarop staan vele video fragmenten per vogelsoort gerangschikt. Op deze video's wordt uitleg gegeven over de determinatie van vogelsoorten. U kan daarop bijvoorbeeld van roofvogels de vliegbeelden zien. Klik hier voor de link.

Drones kunnen beter vogels tellen dan een vogelaar met een verrekijker

Zelfs ervaren vogelaars hebben moeite met het tellen van groepen vogels. Maar al te vaak zijn er behoorlijke verschillen tussen de getelde aantallen, zelfs al tellen vogelaars gelijktijdig. Door Australische onderzoekers is aangetoond dat het tellen van groepen vogels met behulp van drones de betrouwbaarheid sterk verbetert.

Klik op deze link om een artikel hierover in NRC Handelsblad te lezen.

Voor de liefhebber hier een link naar het volledige artikel (in het Engels)

Vogelwerkgroep Noordwest-Achterhoek

bottom of page