top of page

Lezing door Kester Freriks

Verkenningen in de natuur

11 maart 2018, van 17:00 tot 20:00

De Heerd - Laan Ampsen 15 - Lochem

Kosten: € 12,50 

Lezing door Kester Freriks over zijn boeken "Stilte, ruimte, duisternis" en "Het nieuwe vogels kijken". Aansluitend is er een maaltijd en een wandeling in de schemering over landgoed Ampsen met vogelkenners Hans van Hoorn en Eddie Oosthof. 

Kester Freriks (1954) is een veelzijdige Nederlandse auteur: hij schrijft romans, verhalen, gedichten, toneelstukken, essays, natuur- en vogelboeken. Sinds 1981 is hij verbonden aan de kunst- en boekenredactie van NRC Handelsblad.

 

Hans van Hoorn en Eddie Oosthof

Hans van Hoorn en Eddie Oosthof zijn van de vogelwerkgroep Noordwest-Achterhoek. Tijdens de wandeling wordt er geprobeerd uilen te spotten.
Om ongeveer 19.30 zijn we terug op de Heerd voor een kopje koffie en een nawoord van Kester Freriks en Hans van Hoorn over het landgoed Ampsen.

 

Stilte, ruimte, duisternis / Het nieuwe vogels kijken

In het boek Stilte, ruimte, duisternis onderneemt Kester Freriks een verrassende ontdekkingsreis. Hij zoekt en vindt stilte in de natuur en in de kunst, maakt nachtelijke wandelingen bij het licht van de sterren en doorkruist de leegte van Nederland, op zoek naar ons land zoals het oorspronkelijk was. Dit boek is een eerbetoon aan en een speurtocht naar de intense, vaak onbekende schoonheid van de natuur.

In Het nieuwe vogels kijken schetst Freriks portretten van ruim tweehonderd vogelsoorten: exotische dwaalgasten uit verre streken en landen overzee. De lezer kan daarbij genieten van de fraaie illustraties uit de Artis Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam.

 

Kaarten

Deze avond wordt georganiseerd in het kader van de Boekenweek 2018 door de Bibliotheek Lochem en boekhandel Lovink. Bij hen zijn vooraf toegangskaarten à € 12,50 (incl. soep en broodjes) verkrijgbaar. Er is geen verkoop  aan de zaal.

Vogelwerkgroep Noordwest-Achterhoek

bottom of page